Voordelen van acryl

Acryl heeft vele voordelen ten opzichte van glas. Daarom gebruiken wij panelen gemaakt van acryl bij projecten waarin wij onderwaterramen installeren. De voordelen van acryl hebben wij hieronder even op een rijtje gezet.

  • Het voordeel van acryl in tegenstelling tot glas is aanzienlijk.
  • Een van de voordelen is het gewicht. Onderwaterramen van acryl wegen de helft van glazen ramen en zijn daarnaast ook nog eens veel sterker.
  • Acryl breekt minder snel.

Helderheid van Plexiglas®

Als je denkt dat de transparantie van Plexiglas® minder helder is dan normaal glas, dan heb je het mis! Een van de voordelen van acryl is juist de doorzichtigheid van het Plexiglas®. De blokken hebben namelijk een lichtdoorlatendheid 92%. Als de standaardmaten van de acryl blokken niet voldoen aan de maten die u in het hoofd heeft voor het ontwerp, is dat geen probleem. Wij kunnen de blokken naadloos aan elkaar lijmen naar de juiste maat. Dit doen wij door middel van verhitting en met behulp van mallen, zodat de onderlinge verbinding niet te zien is. Ook is het Plexiglas® makkelijk bewerkbaar en splintert het niet tot zelden, waardoor wij probleemloos rondingen in de blokken kunnen slijpen.

Wij werken met standaardmaten tussen 3000 x 2000 mm en 3000 mm x 7800 mm. Afhankelijk van de technische berekeningen en tekeningen bepalen wij welke dikte mogelijk is en daarnaast ook goed in het design past. De dikte kan variëren tussen 20 mm en 150 mm.

Plexiglas® ramen zijn onderhoudsvriendelijk

Het oppervlak van Plexiglas® is spiegelglad, waardoor vuil niet blijft vastplakken. Daarnaast is het makkelijk reinigbaar. Met een zachte doek of spons zijn de onderwaterramen van acryl makkelijk schoon te houden. Net zoals glazen ramen! Meer weten? Neem contact op met onze Account Managers.

Holland Aqua Sight is een onderdeel van de VarioGroup uit Oudkarspel. Download HIER onze brochure.