Voordelen van acryl ten opzichte van glas

Holland Aqua Sight is gespecialiseerd het ontwerp, levering en installatie van verschillende soorten acryl onderwaterramen voor verschillende toepassingen. Acryl is transparante kunststof welke uitstekend geschikt is voor deze toepassing. Waar glas als snel te zwaar wordt en breekbaar is, is acryl lichter van gewicht en een zeer breukvast materiaal. Ramen van acryl zijn daarom eenvoudiger en veiliger te installeren en de kans op breuk is nihil. Een ideaal materiaal dus een oplossing voor uw onderwaterraam te bieden

Kwaliteit van acryl onderwaterramen

Acryl is uiteraard in vele kwaliteiten te verkrijgen. Afhankelijk van de puurheid van het basismateriaal en de kwaliteit van het productieproces ontstaat onderscheid in acrylsoorten. Uiteraard vertaalt dit zich ook in verschillende kostenniveaus. Holland Aqua Sight staat voor topkwaliteit. Om deze reden passen wij veelal Plexiglas® Acryl toe. Plexiglas® is een merk acryl, met hoogwaardige eigenschappen.

Hoogste lichtdoorlatendheid van acryl ramen

Plexiglas® heeft een lichtdoorlatendheid (LTA factor) van maar liefst 92%, waar dit bij glas vaak al lager dan 80% is. Dit maakt Plexiglas® ideaal voor onderwaterramen, omdat hiermee het luxe effect wordt versterkt. Ook ten opzichte van vele andere Acrylsoorten (PMMA’s) is de LTA factor van Plexiglas® hoger. Waar goedkopere PMMA’s hun lichtdoorlatenheid na verloop van tijd verliezen (ramen worden eerder dof) blijft deze bij Plexiglas® zeer hoog over een langere tijd.

Onderhoud en flexiliteit

Plexiglas® heeft daarnaast een extreem gladde structuur waardoor vuil zich moeilijkhecht op het oppervlak. Ook dit aspect versterkt de uitstraling van het onderwaterraam en leidt tot lagere onderhouds c.q. schoonmaakkosten.

Een derde belangrijk voordeel van Plexiglas® is dat dit eenvoudig in vele maten snel te verwerken is. Deze flexibiliteit is bij glas aanmerkelijk minder. Hierdoor kunnen wij feitelijk elke gewenste afmeting voor uw onderwaterraam realiseren. Door middel van verlijming, verhitting en een specifiek slijpproces kunnen wij ramen in alle vormen en afmeting leveren.

Veiligheid

Bij Holland Aqua Sight staat veiligheid voorop. Onze engineers weten precies hoe dik uw raam moet worden uitgevoerd en in welk profiel deze het beste in uw situatie kan worden ingebouwd. Ons bedrijf is een onderdeel van de VarioGroup uit Oudkarspel. Download HIER onze brochure.